OMPACK_plastforpackning

Shrinkwrap & Boatcare, skydd med krympplast

Ladda ner pdf folder med sortimentet för Shrinkwrap & Boatcare

GSV gasslang vinda
Absorbentmatta 1,5 m x 0,5 m
Ripack 3000 i bärväska
Ripack 3000
Förlängare

Nyhet!

Absorbentmatta med mått 1,5 m x 0,5 m och som binder vätska från omgivningsluften med 2,5 ggr den egna vikten. Mattan kan hängas eller fästas horisontalt eller vertikalt med hjälp av handtaget samt självhäftande tejpkuddar på baksidan.
Vätskan binds i gelform och detta ger en helt droppfri absorption av luftfukten. För att erhålla max effekt skall båten kympförslutas helt tät och följaktligen skall inga lufthål eller ventiler användas. På detta vis blir den inneslutna luftfukten bunden i mattans innandöme av calciumclorid och som blir till en silikonliknande massa.. Efter sjösättning kan en ny fräsch absorbentmatta läggas in på lämpligt ställe alt.. hängas i garderob ell liknande, så tår man även under båtsäsongen en torr luft inombords

En snipa på 7,9m x 2,8m krymper vi med 6m bredfilm som täcker precis 

Ripack 3000

Gaspistolen R3000 är senaste generationen i en rad av gasverktyg för Shrinkwrap från Ripack. Effekten har ökat från 55kW till 76kW, och flera finesser och fördelar har utvecklats så som: Gummerat grepp för bättre ergonomi, upphängningsögla i ovansida, luftintag med bypassfunktion för att förhindra kvävning, inbyggd reserv gnisttändare, betydligt enklare att serva, tillval som handledsavlastare vid arbete med förlängare e.t.c.

Förlängare för RIPACK 3000

Förlängare finns i ett flertal utförande fasta och delbara som går att använda var för sig eller hopkopplade för en bättre räckvidd med större arbetsradie.
Förlängare finns med vinklat- och rakt huvud. Det vinklade utförandet ger bra anfallsvinkel vid krympning ovan däck när man står på stege.
Med förlängare tas munstycket av från pistolen och träs på förlängningsröret som innehåller ledning mellan tändstiftet i munstycket och gnistalstraren i pistolgreppet.

Krympfilm med UV-skydd och mjukgörare för elasticitet

Krympfilm med hög krympförmåga i båda riktningar som ger ett hållbart elastiskt skydd även i låg temperatur.
UV-skydd förhindrar att plasten blir spröd och inblandning av EVA och slip ger en smidig plastkvalitet  som bibehåller sin elasticitet även vid minusgrader.
Kommer på lätthanterliga rullar på ca. 1,5 m bredd och 50 kg vikt.
 

Art. nr B X L X Tjkl Vikt Rlr/pall
BFRA47518 4 m x 75 m x 0,18 mm 50,2 kg 16
BFRA56018 5 m x 60 m x 0,18 mm 50,2 kg 16
BFRA65018 6 m x 50 m x 0,18 mm 50,2 kg 16
BFRA83518 8 m x 35 m x 0,18 mm 47,2 kg 18
BFRA103018 10 m x 30 m x 0,18 mm 50,7 kg 18
BFRA122518 12 m x 25 m x 0,18 mm 50,7 kg 18

Krymptejp

Tejpen kommer i två bredder och två kvaliteter, 5 cm & 10 cm samt i krympkvalitet med god vidhäftning och i samma material och egenskap som filmen. Den andra kvaliteten är s.k. skrovtejp som är avsedd att fästas direkt mot skrov, som ex. vid nya båtar för leverans eller till utställning och liknande och som inte lämnar klisterrester efter sig. Då kan båten göras helt polerad och klar för leverans och komma fram i perfekt skick och bara att riva av tejp och film!

Shrinkwrap

Här gör vi en Shrinkwrap kring en generatoranläggning inför sjötransport till Singapore. Måtten var 7 m l x 5 b x 6 m h och vi använde 10 m bred film som fick skarvas på kortsidorna. De ilaminerade skarvstyckena träddes i från insidan ovanifrån och laminerades med Ripack 3000, samt skarvarna säkrades med 10 cm krymptejp.

En turbingenerator anläggning för att utvinna elektricitet från spillenergi vid raffinering av olja
En dragkedjadörr applicerad för att ge tillträde för infästning av lyftdon (50 ton)
först dras filmen upp med hjälp av ett VG band
Då filmen inte räcker till på bredden så lamineras ett stycke in på vardera kortgaveln
vi drar sedan filmen över trävirkesramen
Det färdiga resultatet talar för sig självt!
transport av Shrinkwrapped generator

I GP kunde man läsa: "Älvsborgsbron stängdes akut från midnatt och fem timmar framåt under natten till lördagen. Orsaken var en 70 kvadratmeter stor transport som skulle köra över bron."

loading...

En annan kompressoranäggning som skall skyddas med Shrinkwrap för transport

Sista steget, och det roliga arbetet med Shrinkwrap, som är ettt tacksamt slutskede på förarbetet och som ger ett fullkomligt tätt omslutande så ingen ny fuktig luft tillkommer. För att ta hand om kondensfukt som ändå i viss mån kan bildas läggs två stycken absorbentmattor in. Dessa är 1,5 x 0,5 m och binder fukten med hjälp av kalciumklorid och det bildar en droppfri gelformig massa som t.o.m. kan hängas vertikalt i ex. garderobsutrymme eller toa.

Här används bommen med fördel som nock över sittbrunnen. Se till att ha rejäla bockar som bär upp.

här sätter vi ett s.k. midjeband för att kunna vika filmen runt och krympa till en fåll runt bandet

Här är det blåsigt och då kan man behöva hjälp av någon eller några på marken för att inte plastfilmen skall åka av. Så snart man fixerat filmen genom att vika om spännbandet kan man påbörja Shrinkwrap!

Så här bygger vi en ryggås med hjälp av bommen över sittbrunnen på klykbockar och plankor på stöttor fixerade med VG-band och krymptejp.
Vi sätter också ett spännband strax under vattenlinjen som fixeras i höjdled av stroppar från mantågsfötterna som har öglor i ändarna som midjebandet träs igenom och sträcks åt hårt.

Demo video över Shrinkwrapping av 40' segelbåt.
Filmåtgång 10 m bred  x 15 m på längden.
Gaskrympverktyg Ripack 3000 med förlängare.

VG-band i slinga under vattenlinjen med stoppstroppar från relingen.

U-dörr 182 cm i aktern samt 4 ventiler och rejält lufthål inunder pulpit.
Mantågsstöttorna skyddas av cellplaststycken för att inte peta igenom filmen. 
Bommen används med fördel att lägga på klykstöttor over sittbrunnen och därefter plank som fogas i hop med 4" tejpen.
Invändigt skyddas nedgångstrappan av självhäftande skyddsfilm, som också passar att skydda skrovet med vid upptagning och sjösättning där lyftslingen annars skaver skrovet

100' segelbåt inplastad i vattnet

loading...

Kundbilder från ett varv som lade om ett nytt teak däck på en Jongert i vattnet. Arbetet kunde utföras trots våt och kall väderlek med hjälp av krympplast över däck. Först vakuumlimmades playwood mot aluminiumdäcket och därefter skruvades teakribben fast i playwooden samt nåtades.